articles @ www.olleshuis.nl:

Please login

username

password

Forgot password?

Forgotten password retriever

Please enter your email address:

Informatie over het aanmelden bij Olles Speelklas

Hoe meld ik mijn kind(eren) aan?

Het aanmelden van kinderen bij Olles Huis voor kinderopvang (0-4 jaar), peuterklas (2-4 jaar) en BSO (4-13 jaar) gebeurt via KOVnet. 

Via de link: aanmelden Olles Speelklas worden kinderen ingeschreven voor de peuterklas. Per omgaande wordt een automatisch gegenereerde ontvangstbevestiging verzonden. 

Zodra de gegevens zijn verwerkt, krijgen ouders een mail met daarin de inloggegevens naar alle persoonlijke gegevens via Mijn Olles Huis (ouder login). Daar kunnen ouders alle (persoonlijke) gegevens vinden en aanpassen, facturen inzien en jaaroverzichten bekijken en incidentele wijzigingen doorgeven als een afmelding, aanvragen van een extra dag of het ruilen van een dag. Via Mijn Olles Huis accepteren ouders uiteindelijk ook ons definitieve plaatsingsaanbod. 

Olles Speelklas

Olles Speelklas is halve dagopvang en ontvangt haar financiering van ouders en de overheid. Ouders kunnen kinderopvangtoeslag van de Rijksoverheid of een peutertoeslag van de Gemeente Den Haag ontvangen als tegemoetkoming in de kosten. Daarnaast is er een aparte regeling voor ouders met een ooievaarspas.

Het basistarief vindt u terug onder het kopje tarieven.Voor een ochtend rekenen wij vier uur. Wij werken met een 40-weken contract dat we verdelen over 12 maandelijkse termijnen. Kinderen komen 2 dagen.

Ouders met recht op kinderopvangtoeslag

Doordat Olles Speelklas een halve dagopvang is, kunnen ouders in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag. Een aanvraag hiervoor doen ouders zelf op www.toeslagen.nl. Bij de toekenning door de Belastingdienst wordt rekening gehouden met jullie eigen unieke situatie. In onderstaande tabel staat een overzicht van de nettokosten gebaseerd op informatie van de Belastingdienst van augustus 2019 en is dan ook duidelijk een richtlijn.

Om kinderopvangtoeslag aan te vragen is een LRK-nummer nodig. Voor Olles Speelklas is dat 250042344

Ouders met recht op peutertoeslag van de Gemeente Den Haag

Ouders die geen recht hebben op kinderopvangtoeslag kunnen een aangepast tarief aanvragen. Daar zijn twee formulieren voor nodig. 

  1. Een ingevuld Aanvraagformulier Gemeentelijke Peutertoeslag
  2. Van elke ouder een inkomensverklaring van de Belastingdienst; op te vragen bij de Belastingdienst.

Deze formulieren worden gebruikt om de hoogte van uw tarief te bepalen. Ontvangen wij de gevraagde informatie niet, dan betaalt u het standaarduurtarief van € 9,80.

Tabel: ouders die in aanmerking komen voor peutertoeslag

Tariefgroep Inkomensstaffel Olles Speelklas Nettokosten voor 2 ochtenden per week
1 < € 27.836 € 60
2 € 27.837 - € 40.622 € 70
3 € 40.623 - € 60.368 € 90
4 € 60.369 - € 82.276 € 130
5 € 82.277 - € 126.831 € 160
6 > € 126.832 € 176

Ouders met een Ooievaarspas

Ouders die recht hebben op een Ooievaarspas vullen een Aanvraagformulier Gemeentelijke Peutertoeslag in. Neem daarna contact op met onze administratie. Samen bespreken we dan de juiste stappen voor het bepalen van het tarief en of het aanvragen van KinderOpvangToeslag gewenst is.