articles @ www.olleshuis.nl:

Please login

username

password

Forgot password?

Forgotten password retriever

Please enter your email address:

Over Olles Huis

Olles Huis, dé antroposofische kinderopvang van Den Haag. In een warme, groene omgeving verwelkomen wij jouw kind, van baby tot 13 jaar oud. Vanuit rust en ruimte zetten we ons in voor hun ontwikkeling. Zo bieden wij de allerkleinsten antroposofisch speelgoed van natuurlijke materialen om de tastzin te prikkelen en inspireren we oudere kinderen door hun fantasie en talenten aan te spreken.

 

Olles Huis, een verbonden gemeenschap

Olles Huis is meer dan een opvang, wij vormen een gemeenschap. Een eigenheid met oog voor mensen, in vrijheid verbonden. Van kinderen en ouders tot groepsleiders en andere betrokkenen, iedereen heeft een eigen plek. Een aandeel in ons geheel. 

Wij delen een missie waarin we elkaar met respect behandelen. Waarin we oog hebben voor onze omgeving en iedereen zichzelf mag zijn. Waarin we elkaar inspireren, omarmen, betrekken en beschermen. We dragen de gemeenschap gezamenlijk en delen onze verantwoordelijkheden.

In alles wat we doen staat veiligheid en ontwikkeling voorop. Vanuit onze antroposofische en pedagogische visie, helpen wij kinderen dan ook hun talenten te ontdekken en ondersteunen wij hun groei. Benieuwd? Lees dan meer over onze visie.

 

Activiteiten binnen en buiten

Als gemeenschap creëren wij een veilige omgeving voor ieder kind, zowel binnen als buiten. In huiselijk ingerichte ruimtes met rustige kleurstellingen, kunnen zij zich de hele dag vermaken. Spelen met antroposofisch speelgoed, zingen en bewegen of op de comfortabele bank een boek lezen met hun groepsleider. Ieder kind is welkom om te doen wat past op dat moment.

Daarnaast gaan we iedere dag naar buiten, waar de kinderen kunnen spelen in onze eigen speeltuin of met ons mee op pad gaan. Regelmatig bezoeken wij de nabijgelegen kinderboerderij, het prachtige Meer en Bos of de vrijheid van het strand. Extra feestelijkheid bieden de jaarfeesten vol inspirerende activiteiten. 

Met dit ritme van leven met de seizoenen, rust en een diversiteit aan activiteiten, helpen we kinderen om iedere dag balans te ervaren.

 

Opbouw van de groepen

Met verticale groepen creëren we in onze kinderdagopvang een huiselijke sfeer, waarin ieder kind de ruimte krijgt om hun behoeften te volgen. De verschillende leeftijden van 0 tot 4 jaar leren rekening te houden met elkaar en komen samen tot ontwikkeling. 

Voor de buitenschoolse opvang van 4 tot 13 jaar worden horizontale groepen gehanteerd. In iedere groep zijn er leeftijdsgenoten aanwezig. De dagindeling en activiteiten worden hierbij aangepast aan de interesses en behoeften die de kinderen van deze leeftijd nodig hebben.

 

Bekend, vertrouwd, beschermd

Door op iedere groep vaste pedagogisch medewerkers in te zetten die de kinderen goed kennen, creëren we een warme en vertrouwde omgeving. Wij hanteren het vier ogen principe, waarbij er doorgaans twee pedagogisch medewerkers op de groep aanwezig zijn. Zij zijn bekend met de ontwikkelfasen die een kind doorloopt en de behoeften die hiermee samengaan. Door waar nodig te begrenzen én ervoor te zorgen dat er in de behoeften wordt voorzien, creëren zij een gevoel van veiligheid. 

Als de beroepskracht kind ratio het toelaat, kan het zijn dat een pedagogisch medewerker tijdelijk alleen op de groep staat. Voor deze momenten zijn de lokalen zo ingericht, dat medewerkers vanuit andere groepen mee kunnen kijken. Daarnaast is het gebouw beveiligd door een code op de voordeur. Zo weten zowel de kinderen als de groepsleiders dat er niet zomaar iemand binnen kan lopen. 

Wil je weten wat Olles Huis voor jouw kind kan betekenen? Neem dan contact op voor een kennismaking!

 

KOVnet inloggen

Na aanmelding krijg je toegang tot Mijn Olles Huis en kun je inloggen op het KOVnet. Hierin zijn alle opvanggegevens van je kind te vinden, kun je persoonlijke gegevens aanpassen, facturen en jaaroverzichten inzien, nieuwsbrieven bekijken en wijzigingen in de opvang aanvragen. Klik hier als jouw kind al geregistreerd is en je direct wil inloggen of download de KOVnet Ouderapp.