articles @ www.olleshuis.nl:

Please login

username

password

Forgot password?

Forgotten password retriever

Please enter your email address:

Welkom bij Olles Huis

De plek waar jouw kind voorop staat en alle ruimte krijgt om zich verder te ontwikkelen. Waar de haard spreekwoordelijk altijd brandt en kinderen zich mogen warmen. Waar talenten ontdekt mogen worden en iedereen zichzelf mag zijn. Waar we met respect voor elkaar en de wereld om ons heen, lachen, spelen en leren. Doe je mee?

 

Maak kennis met Olles Huis

Olles Huis vormt een gemeenschap. Van kinderopvang en peuterspeelklas tot buitenschoolse opvang, bij ons is er plaats voor ieder kind. Onze betrokken groepsleiders verwelkomen hen in een rustige, groene en warme omgeving die ze alle ruimte geeft om zich verder te ontwikkelen. Voor extra balans binnen onze gemeenschap volgen wij een vast ritme in dagen, seizoenen en jaarfeesten gebaseerd op de antroposofie en de ontwikkelfase van jouw kind.

Kinderopvang (0-4 jaar), peuterspeelklas (2,5-4 jaar), buitenschoolse opvang (4-13 jaar).

 

image/svg+xmlPedagogische visie

Binnen Olles Huis leven we onze visie. Antroposofisch pedagogisch, gebaseerd op het gedachtegoed van Rudolf Steiner. Hij stelde, als grondlegger van de antroposofie en Vrije Scholen, de ontwikkeling van de wordende mens centraal. Ook binnen Olles Huis is dit terug te zien in de keuzes voor de bedrijfsvoering en het handelen van onze groepsleiders. Zij krijgen alle vrijheid om de kinderen naar eigen inzicht optimaal te begeleiden. Zo creëren we zowel voor hen als voor de kinderen ritme, ruimte en kansen tot ontwikkeling in de dagelijkse gang van zaken.

Voor de rust en regelmaat op onze groepen staan er iedere dag twee groepsleiders klaar om de kinderen in een warme ruimte te ontvangen. Zodra de kaarsjes branden en de stoelen een kring vormen, is iedereen klaar voor een nieuwe dag. Dezelfde groepsleiders sluiten ook weer met de kinderen af. Hierdoor krijgt jouw kind de ruimte om zorgeloos te ontdekken, balans te vinden en persoonlijke talenten verder te ontwikkelen.

Wil je meer weten over onze pedagogische visie? Lees dan verder in ons pedagogisch beleidsplan.

 

Bereikbaarheid

Olles Huis bevindt zich direct naast de basisschool Wonnebald. Onze ingang is het best te bereiken via het Robert Stolzplantsoen.

Ons bezoekadres:

Mozartlaan 189

2555 JK DEN HAAG

 

Vernieuwing basisschool Wonnebald

Wij kijken uit naar de nieuwbouw voor basisschool Wonnebald en Olles Huis. Het huidige schoolgebouw zal namelijk gesloopt worden, waarna we er een fantastisch nieuw pand voor in de plaats krijgen. In de tussentijd vangen we de KDV-groepen vanaf half mei op in Annika’s Huis aan de Jaap Edenweg 9.

De buitenschoolse opvang verhuist op termijn mee met de basisschool naar een tijdelijke locatie. Wij zijn hiervoor afhankelijk van de locatie die ons door de gemeente aangeboden wordt. Zodra er meer over de tussenlocatie en de verhuizing bekend is, lees je dat hier en geven we dat aan in onze nieuwsbrief.

Wil je meer weten over de nieuwbouw? Lees dan verder op de pagina van basisschool Wonnebald.

 

Telefoonnummer groepen

Kabouterrijk 0615147690
Elfenrijk 0615147842
't Bessenland 0615303364
Land-van-lang-geleden 0615300662
Zonneland 0624670098
Olles Speelklas en Hansjes Speelklas 0641873846

Heb je vragen of suggesties? Mail het ons via info@olleshuis.nl.

Volg ons ook via Instagram en Facebook