articles @ www.olleshuis.nl:

Please login

username

password

Forgot password?

Forgotten password retriever

Please enter your email address:

Welkom bij Olles Huis

De plek waar jouw kind voorop staat en alle ruimte krijgt om zich verder te ontwikkelen. Waar de haard spreekwoordelijk altijd brandt en kinderen zich mogen warmen. Waar talenten ontdekt mogen worden en iedereen zichzelf mag zijn. Waar we met respect voor elkaar en de wereld om ons heen, lachen, spelen en leren. Doe je mee?

 

Maak kennis met Olles Huis

Olles Huis vormt een gemeenschap. Van kinderopvang en peuterspeelklas tot buitenschoolse opvang, bij ons is er plaats voor ieder kind. Onze betrokken groepsleiders verwelkomen hen in een rustige, groene en warme omgeving die ze alle ruimte geeft om zich verder te ontwikkelen. Voor extra balans binnen onze gemeenschap volgen wij een vast ritme in dagen, seizoenen en jaarfeesten gebaseerd op de antroposofie en de ontwikkelfase van jouw kind.

Kinderopvang (0-4 jaar), peuterspeelklas (2-4 jaar), buitenschoolse opvang (4-13 jaar).

Pedagogische visie

Binnen Olles Huis leven we onze visie. Antroposofisch pedagogisch, gebaseerd op het gedachtegoed van Rudolf Steiner. Hij stelde, als grondlegger van de antroposofie en Vrije Scholen, de ontwikkeling van de wordende mens centraal. Ook binnen Olles Huis is dit terug te zien in de keuzes voor de bedrijfsvoering en het handelen van onze groepsleiders. Zij krijgen alle vrijheid om de kinderen naar eigen inzicht optimaal te begeleiden. Zo creëren we zowel voor hen als voor de kinderen ritme, ruimte en kansen tot ontwikkeling in de dagelijkse gang van zaken.

Voor de rust en regelmaat op onze groepen staan er iedere dag twee groepsleiders klaar om de kinderen in een warme ruimte te ontvangen. Zodra de kaarsjes branden en de stoelen een kring vormen, is iedereen klaar voor een nieuwe dag. Dezelfde groepsleiders sluiten ook weer met de kinderen af. Hierdoor krijgt jouw kind de ruimte om zorgeloos te ontdekken, balans te vinden en persoonlijke talenten verder te ontwikkelen.

Wil je meer weten over onze pedagogische visie? Lees dan verder in ons pedagogisch beleidsplan.

 

Bereikbaarheid

Olles Huis bevindt zich aan de kokosnootstraat 84. Vanaf de straat moet u door een poort lopen, er hangt aan de muur een Olles Huis bord.

Ons bezoekadres:

Kokosnootstraat 84

2555 XE 's-Gravenhage 

 

Vernieuwing basisschool Wonnebald

Wij kijken uit naar de nieuwbouw voor basisschool Wonnebald en Olles Huis. Het huidige schoolgebouw zal namelijk gesloopt worden, waarna we er een fantastisch nieuw pand voor in de plaats krijgen. 

Olles Huis is verhuisd naar een tijdelijke locaties aan de Kokosnootstraat 84. U kunt hier meer over lezen onder het kopje Nieuws.

Wil je meer weten over de nieuwbouw? Lees dan verder op de pagina van basisschool Wonnebald.

 

Heb je vragen of suggesties? Mail het ons via info@olleshuis.nl.

Volg ons ook via Instagram en Facebook